Ózonos klímatisztítás

Autóklíma és utastér fertőtlenítése, szagtalanítása, légtisztítása vegyszer nélkül ózongenerátorral!

Pár szót a felhasználási területeiről: ma már ózonos fertőtlenítést használnak például a hazai mentőautókban, a BKK tömegközlekedési eszközein, a vonatokon, számtalan irodahelységben, ily módon védekezve a fertőzés ellen.

Autó ily módon történő tisztítása során a jármű utasterébe helyezzük a nagyteljesítményű ózongenerátort, felhúzott ablakok mellett, működő belső levegőkeringetéssel. A gép egy átlagos személyautót képes 15-20 perc alatt vegyszer nélkül fertőtleníteni, visszamaradó ózon, vagy káros anyag nélkül. A járműklíma tisztítás során nem csak a légkondicionáló berendezés fertőtlenítése történik meg, hanem az egész autó baktérium, és vírusmentes lesz, beleértve a kárpitokat is, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek.

A 15 perces kezelés megfelelő, ha csak az utastér fertőtlenítése és a klímatisztítás a cél. Ha az utastérben kellemetlen szag is van, szükséges lehet a 30 perces kezelés.
Egy átlagos klímatisztítás általában klímatisztító habbal, vagy klímatisztító spray segítségével történik. A mi újdonságnak számító módszerünk során nem használunk vegyszert a klímafertőtlenítéshez, csakis ózont, ami a kezelés végén visszaalakul oxigénné.
Az ózonos tisztítási eljárásnál a klímarendszer semmiféle megbontására nincs szükség, a baktériumok és gombák elpusztítását az egész autó utasterét betöltő nagykoncentrációjú ózon végzi.

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő, és oxidáló anyag, ami sokkal hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór.
A kezelés nem garantál állandó védelmet. Az ózonos fertőtlenítést ideális esetben évente négyszer kellene végrehajtani az autókban, vagy legalább kétszer, tavasszal és ősszel.
A beavatkozás segítségével nemcsak az utastér maga, hanem a baktériumoknak és gombáknak ideális táptalajt biztosító klíma-párologtatófelület és a komplett szellőzőrendszer fertőtleníthető. Ily módon csökkenthetők az allergiás tünetek, kevesebb köhögés és tüsszögés az eredmény az utastérben. Komoly előny, hogy mivel vegyszer nélküli fertőtlenítésről van szó, a kezelést követően a felületeken semmilyen káros anyag nem marad.

Ózonos légtisztítás, fertőtlenítés, szagtalanítás. A kezelés megszünteti a:

  • baktérium, vírus
  • allergén, penész
  • étel-italszag, állatszag
  • izzadság-, fülledtségszag
  • cigaretta, szivar, pipaszag
  • oldószermaradványok jelenlétét.

Az ózonkezelés alkalmazható bármilyen lakás, szoba, ház, iroda, üzlet, autó, hajó, lakókocsi belső terének a fertőtlenítésére.